Musikalen Halmstad musikaffär tel 035123720 öppet måndag-fredag 09-18 lördagar 10-15
  Hem » Katalog Mitt konto  |  Varukorg  |  Kassa   
Strymon nyheter 2016 & 2017 på Musikalen Halmstads musikaffär
  Inlagd: fredag 12 april, 2013


Kom in och testa! Strymon är inte att jämföra med något liknande, detta är ett måste för alla gitarrister.

Analogt låter alltid bättre än digitalt, eller gör det? Finns det digitala effektpedaler som kan ersätta gamla vintageburkar? Går det att kombinera analog och digital teknologi?

Kaliforniska Strymon producerar effektmaskiner helt efter eget huvud med hög kvalitet och kul funktioner. Får vi lov att presentera BlueSky Reverberator & Strymon El Capistan dTape Echo

BlueSky Reverberator. Lejonparten av Strymons produktion är digital och väldigt seriös sådan. Hjärtat i BlueSky Reverberator är en 24bits 96 kHz AD/DA-omvandlare och på toppen av det en smart analog signalkedja där den rena gitarrsignalen löper, resultatet eliminerar fördröjning, latency på nördspråk. Kontrollerna är Decay för reverbets längd, Mix, Low Damp och High Damp för att justera de låga respektive höga frekvenserna i effekten, Pre-delay som senarelägger reverbets start. Vidare vippkontakter för Mode, Normal, Modulation och Shimmer och Type för Plate, Room och Spring. Slutligen två fotomkopplare för Favorite och Bypass.  
Ljudet i Strymon BlueSky Reverberator är helt igenom transparent med pedalen inkopplad i bypass och aktiverad men med effekten på noll. Gitarren låter likadant som om den varit direktkopplad till förstärkaren.  Jag lyssnar på de tre olika effekttyperna och det är stor skillnad, med Mode får man tre till varianter på samma ljud – Modulation ger en smula mer korn och, förstås, en lätt modulation i reverbet. Shimmer lägger till ytterligare topp, längre decay och plussar på harmoniken, skönt och galet men hanterbart. 
Low och High Damp ger såvitt jag kan höra en neutral ton när de står rakt upp och man gasar eller drar ifrån botten och/eller toppfrekvenser. Dessa kontroller är guld för att inte reverbsignalen ska gröta ihop sig, ha för mycket topp eller varför inte göra så att det blir precis så? Såsigt, rakbladsvasst, elakt! 
Favorite är en smart och enkel programmering där du sparar ett ljud du vill återkomma till. I ärlighetens namn använder de flesta av oss inte mer än en typ av reverb och det är väldigt lätt att spara ett ljud på Bluesky Reverberator, ställ in ett bra ljud och stampa på Favorite. Om du efter en tid vill korrigera favoritljudet en smula kan du trycka på Favorite, ratta och när du är på rätt värde lyser LED-lampan, så gör du din ändring och håller nere fotomkopplaren tills LED-lampan börjar blinka. Smart! 
Den ”gömda” funktionen, secondary – den sekundära funktionen, är en Cut/Boost på +/-3 dB. Håll ner Favorite och Bypass samtidigt och vrid på MIX. Rakt upp är normalnivå. Bra om man vill ha mer eller mindre kräm i BlueSky Reverberator. 
Slutligen kort om ljudvariationerna som är många och omöjliga att misslyckas med. Det tar en sekund att gå från Link Wrays Rumble till Peter Greens Albatross, vidare till smala nästan delayliknande toner för att skapa en dubbleringseffekt över till en fet och fast kort men subtil rumston typ Blondie och visst kan du spela galet, överstyrt och självsvängande typ Neil Young eller Kevin Shields My Bloody Valentine. BlueSky Reverberator är lättjobbad, låter fantastiskt bra och komprometterar inte din gitarrton ens en ångström.

Strymon El Capistan dTape Echo. Varenda digital delaypedal har åtminstone en Tape-parameter som låter okej men om man ska vara lite knusslig finns det inte något digitalt som kan efterlikna svänget och känslan från ett klassiskt bandeko. Eller gör det? Strymon hävdar att man med sin unika dTape technology lyckats efterlikna de goda och mindre goda egenskaper som bandekot har. 
El Capistan dTape Echo har samma typ av digitalt hjärta med en analog signalkedja för noll fördröjning av gitarrsignalen som BlueSky Rverberator. Funktionerna är dessutom dubblerade, och det finns ytterligare fem secondary-funktioner på kontrollerna. Komplicerat? Häng med nu - fem rattar, två treläges vippkontakter och två fotomkopplare gör en liten maskin till ett veritabelt bandekomonster. 
Rattarna först: Time/Spring Reverb, delaytid och fjäderreverb som secondary, Mix, Cut/Boost+/-3 db secondary, Tape Age/Low End Contour secondary, fullt till vänster är bandet nytt och ekot är hifimässigt och ju längre till höger man vrider desto mer degenererad blir tonen, secondaryfunktionen ger mer eller mindre botten till ekosvaren. Repeats är antal ekosvar från ett till oscillerande självsvängade dån, secondary är Bias som justerar dynamik och headroom i ekosvaren, Wow & Flutter är som det låter simulering av fel i mekaniken vilket ger svaj i ekosvaren, secondary är Tape Crinkle som efterliknar när själva bandet blir gammalt. Vippkontakterna slutligen: med Tape Head väljer du typ av band-eko – Fixed Head, Multihead och Singlehead, med Mode bestämmer du ekosvarens längd i A. Short sextondel, B. Medium punkterad åttondel, C. Long fjärdedel. Puhhh, orkade ni igenom? 
Hur låter El Capistan dTape Echo? Jag har lite svårt att vara objektiv, har svårt att inte brista ut i ett ”Hurra!”, jag blir alldeles svettig av ljudet. El Capistan dTape Echo låter så mycket bandeko från 50- till 80-tal att jag inte skulle kunna skilja ljudet från en gammal maskin. Alla andra digitala pedaler som ska efterlikna bandeko får nästan ett löjets skimmer över sig i jämförelse. Jag skruvar snabbt och enkelt fram genuina Space Echoljud, Binsonljud, Hagström, Vox Long Tom - El Capistan dTape Echo svarar upp mot förväntningarna med glans! Secondaryfunktionerna aktiveras när man trycker ner både Tap och Bypassomkopplarna och alla funktioner som initialt verkade krångliga är faktiskt enkla och logiska. Man behöver sannerligen inte vara raketforskare för att spela på El Capistan dTape Echo, att vara entusiast räcker mer än nog. 
Men det är det genuina gitarrljudet i botten som gör El Capistan dTape Echo mer än kul att spela på och det är den analoga signalkedjans stora fördel. I studiovärlden är det gamla nyheter att kombinera analog och digital teknologi och Strymon har använt komponenter som är ”ridicously oversized” för effekthanteringen. Det fungerar perfekt! Till det perfekta analoga gitarrljudet lägger du på El Capistans fantastiska digitala ljudmöjligheter. Dessutom kan du koppla in en expressionpedal eller Strymons Favoritepedal – samma funktion som på Bluesky Reverberator, i ingången EXP och styra ännu mer, svaja ännu mer, bandfluttra ännu mer! Priset 2 995:- är löjligt lågt med tanke på välljudet och den perfekta simuleringen. Oj, vad bra El Capistan dTape Echo är!

Strymon introducerar nu Mobius, en gitarrpedal med tolv olika modulationseffekter som täcker ett brett spektrum av ljud från klassiska till moderna. Modulationseffekterna som ingår är Chorus, Flanger, Rotary, Vibe, Phaser, Filter, Formant, Vintage Trem, Pattern Trem, Destroyer, Quadrature och Autoswell. Varje modulationseffekt styrs av pedalens kontroller:  Value, Speed, Depth, Level Param 1 och Param 2.Statistik
Viewed:3153
Antal svar: 0
Strymon nyheter 2016 & 2017 på Musikalen Halmstads musikaffär
Skriv en recension Fortsätt
SökAvancerad sökning
Information
Kontakta oss
Frakt
Köpinformation
Nyheter
Nytt websystem
Hej alla vänner! Vi håller på att uppgradera vårt websystem med ny design, nya produkter, nya betallösningar och nya fina priser. Under ombyggnaden kan det dock förekomma små problem med det befintliga systemet. Har du några problem så hör gärna av dig till oss antingen via mail eller telefon så hjälper vi dig.

[Läs mer]
JACKSON FREAKDEALS!
Eftersom vi är så goa så kör vi ett litet Jackson-party. Köp en Jackson, få fri setup och ett set strängar!

[Läs mer]
Audient ASP880
Audients ASP880 är det perfekta komplementet till din inspelningsutrustning och hjälper dig att få inspelningar i världsklass. Låt ljudet gå igenom Audients preamps och converters - istället för igenom de som följer med ditt ljudkort idag - och upplev skillnaden!

[Läs mer]
Ljudkort Nytt och beg
En liten lista med ljudkort vi gillar till specialpriser.

[Läs mer]
Specialpris på Traktor kontrol Z2 februari ut!
Native Instrument Z2 är världens första 2+2 DJ-mixer med traktor kontroll. Byggd för professionellt bruk, en "state of the art" mixer för både vinyl, cd och för avancerad uppsättning av Remix Decks och kontroller.

[Läs mer]
NAMM trummor 2016
Vi besöker NAMM SHOW 2016 för 23 gången det ska bli fantastiskt kul som vanligt. Vi kommer att visa nyheterna och ni kan följa oss på vår hemsida eller via Facebook :musikalen trummor endast för trumdårar

[Läs mer]
NAMM basnyheter 2016
Vi besöker NAMM SHOW 2016 endast för bassister

[Läs mer]

Copyright © 2018
Musikalen Halmstad musikaffär tel 035123720 öppet måndag-fredag 09-18 lördagar 10-15
Powered by osCommerce & Service 4 U