Musikalen Halmstad musikaffär tel 035123720 öppet måndag-fredag 09-18 lördagar 10-15
  Hem » Katalog Mitt konto  |  Varukorg  |  Kassa   
Ljud för video produktion
  Inlagd: torsdag 27 februari, 2014


Olika metoder att få bättre ljud på filmer inspelade med DSLR-kameror/systemkameror.  
Den inbyggda mikrofonen i en systemkamera är endast till för decoration tycker en del. Det är inte helt sant. För vissa saker duger den inbyggda mikrofonen. Om man spelar in tex en intervjuv i tyst miljö med kameran ganska nära objektet, då kan det bli helt OK.

Men upplevelsen av en film är ljudet minst 50% av hur du upplever slutprodukten. så visar det sig att ett av de lättaste sätten att få en film att upplevas som mera professionell, är just att lägga mera resurser på ljudet. Att spela in ljudet separat är därför en god regel och något som DLSR-filmare brukar göra. Filmen blir betydligt bättre så fort man gör det, så det är väl värt att lära sig några knep för hur man får bättre ljud.

 

2 kanals ljudinspelning med SLR kamera

Här finns en bra setup på en två kanals inspelning med en Röde video mic och En Zoom H4N

 

Det första knepet är att komma närmare! På samma sätt som ljusstyrkan avtar med kvadraten på avståndet så är det likadant med ljud. Om du kommer ditt objekt närmare har den inbyggda mikrofonen lättare att plocka upp brusfritt ljud. DSLR-kameror har en inbyggd förstärkningskrets för ljud som fungerar så att om det är tyst eller det den hör är av låg volym, så tror kretsen att den skall öka förstärkningen tills den "hör" något upp till en "normal volym", vilket är ett bra sätt att få in en massa brus i ljudinspelningen. Kretsen heter ACG-Automatic Gain ControlControl.

 
Använd mikrofonbom eller mikrofonstativ  kom närmare objektet. En sådan mikrofonbom man antingen köpa eller lätt bygga själv.
 
 
Rode - Mikrofonbom Mini Boom Pole
 
  

Rode  Mikrofonbom Mini Boom Pole

Teleskopbom 2m Teleskopbom, utdragbar 0,84m - 2,05m Vikt: 620g Passar: VideoMic, NTG-1, NTG-2, NTG-3, NT4, NT5, NT55, M3

Använd din mobiltelefon, smartphone (Android eller iPhone) istället för trådlösa mikrofoner

Istället för att köpa en trådlös mikrofon, så kan man smyga ner sin iPhone i fickan

typ Röde smart lav för 395:- Rundtagande kapsel i högsta kvalitet! Levereras med puffskydd. Fungerar med alla appar som tar ljudet från headset-kontakten.

 

Röde - SmartLav
 
 

Shotgun. riktade mikrofoner som passar dig som sätter krav på ljudkvalitet

 
Sennheiser MKE 600 
En riktad mikrofon som passar dig som sätter krav på ljudkvalitet. Mikrofonen plockar upp ljud som kommer från kamerans riktning och dämpar buller från sidor och bak. Low Cut-filtret minimerar dessutom vindbrus. MKE 600 kan antingen phantom-matas eller drivas på batteri.

Levereras med:
Puffskydd och mikrofonhållare, Sofite kit med handtag, päls och blixtskofäste
 40 - 20.000 Hz, 132 dB SPL max (P48), 126 dB SPL max (Battery), powered by 48 V Phantom or 1,5 V AA Batteri upp till 150 h, dimensions: 256 x 20 mm, weight 128g, incl. foam windscreen and camera holder
 
Röde mikrofon NTG-2
Riktad kondensatormik, supernjure, P48 eller batteridrift.
Lättvikts kondensatormik av shotguntyp, designad för professionell användning vid film,video, television och scenproduktion. NTG-2 erbjuder balanserad lågimpedansutgång och drivs av ett internt 1.5V batteri (AA) eller via standard 48V phantommatning. Stor frekvensbredd och kontrollerad polaritetåtergivning tillsammans med lågbrusig SMT-elektronik gör NTG-2 till det perfekta valet vid film, video och voice-over arbete. Extremt låg vikt, perfekt vid direktmontering på videokamera eller teleskopbom. NTG-2 levereras komplett med fäste och vindskydd som effektivt eliminerar störande vindljud vid utomhusbruk.
 
Röde mikrofon NTG-3
 är utvecklad för att ge filmskapare och broadcast-industrin en professionell kompromisslös mikrofon till ett överkomligt pris. Med RF-bias teknik är Røde NTG-3 nästan helt okänslig för fukt, vilket gör den oumbärlig
vid inspelning i svåra miljöer. NTG-3 har ett något bredare upptagningsfält än övriga shotgunmikrofoner

Tål tuffa miljöförhållanden. 50% mindre egenbrus än de flesta shotgun-mikrofoner. Äkta kondensator 48V fantommatning. Extremt lågt hanteringsljud . Okänslig för RF störning. Överlägsen ljudkvalitet. Mått: 255 x 19mm. Kraftigt aluminiumcylinder-case, puffskydd och mikr.klyka RM-5 ingår
 
Röde mikrofon NTG-1
Riktad kondensatormik, supernjure. Mycket lätt shotgun-kondensatormik, designad för professionell användning vid film,video, television, voice-over och ENG produktion. NTG-1 har elektroniskt balanserat utgångsteg och drivs via 48V phantommatning. NTG-1 levereras komplett med fäste och vindskydd. 
 

Audio Technica Riktmikrofon AT897

Shotgun-mikrofon av kondensatormodell med Audio Technicas Line + Gradient teknik. Låg vikt och kort längd gör den lämplig att montera på camcorder eller motsvarande för broadcast. Drivs med fantommatning eller AA batteri. 
Levereras med:  Mikrofonhållare, puffskydd och fodral

 
här finns en liten shootout mellan 4 mini shotgun mickar. som jag tyckte var bra. Sennheiser MKE400, RØDE VideoMic Pro, Que Audio Micro Shotgun, och slutligen RØDE VideoMic. Vilken låter bäst? vilken mick är mest riktad och läcker minst? lysna se vad du tycker låter bäst. man hör bäst med ett par bra hörlurar om man inte har dator inkopplad till ett par studio monitors.
 
 
 
Använd extern mikrofon koppla in en Røde VideoMic. Den har ett litet batteri och ger mycket bättre ljud än den inbyggda mikrofonen. Då det är en riktmikrofon så plockar den inte heller upp så mycket omgivningsljud. 
 
 
Shure VP83 & VP83F
 
 
 
VP83F LensHopper ™ är en kompakt shotgunmikrofon (kondensator) som är helt i metall med detaljerat högupplöst ljud och inbyggd flash inspelning/uppspelning för användning med DSLR kameror och videokameror.
Inbyggd flashinspelning/uppspelning, på MicroSDHC, möjliggör inspelning i WAV-format
med 24-bit/48kHz samplingsfrekvens, medan den intuitiva menyn och en-knappsinspelning gör den snabb och enkel att använda i nästan alla miljöer.
• Inbyggd digital flashinspelning och uppspelning
• Lättillgänglig Micro SD-kortplats
• LC-display
• Konstruktion helt i metall
• Dedikerad hörlursutgång
• Integrerad Rycote ® Lyra ® stötmontering
 
Vill man komma upp ett kvalite så kan man titta på
iXY SteroMicrophone
 
Äkta 24-bit/96kHz inpelning direkt till din iPhone!
- Med hjälp av inbyggd omvandlare är det äntligen möjligt!
 
Med 24-bit/96kHz* inspelning och inbyggd A/D-omvandlare ­håller dina ­inspelningar högsta tänkbara kvalitet!
Mikrofonen består av ett matchat XY stereo-par mikrofonkapslar av kondensatortyp fixerade i 90-graders vinkel för den perfekta stereobilden! Levereras med etui och vindskydd.
För information och ljudexempel: www.ixymic.com

Fungerar med: iPhone® 4S, iPhone® 4, iPad® (3rd generation), iPad® 2 & iPad®.
*RØDE Rec eller RØDE Rec LE app behövs för full 24/96 kvalitet.

 

 

Använd trådlösa mikrofoner 

En sådan uppsättning av sändare och mottagare kostar några tusen och kan antingen kopplas in i kamerans externa mikrofoningång, eller kopplas in i en extern ljudinspelare.

 

Sennheiser EW112P G3 professionellt trådlöst paket

Nu med diversity!

Ett professionellt system med mycket bra ljudåtergivning, komplett med ficksändare och rundtagande mygga.

Paketet innehåller kameramottagare, fäste och anslutningskabel (både XLR och 3,5 mm stereotelekabel, för anslutning mellan mottagare och kamera medföljer), ficksändare och rundtagande mygga.

detta system finns med en rad kommbinationer av olika mic alternativ mygga, headset & handmic 

 

Jts KA-10 är alltså ett enklare trådlöst mikrofonsystem för filmning med videokamera eller SLR kameror. pris ide 2396 Exk

Man monterar mottagaren i kamerans blixtsko (men man kan lika gärna ha den i fickan) och kopplar den i line eller mikrofon in på sin kamera. Sändaren, med en mygga eller handmikrofon, på ljudkällan som sen kan vara var som helst inom en radie på ca 60 meter från dig som filmar. 

Guld om du tänker dig att du filmar en intervju eller talare, den som pratar kan röra sig runt hur han/hon vill utan att du får störiga dropouts från när talarens huvud kommer för långt ifrån mikrofonen.

Eller tänk dig att du filmar ett bröllop i kyrkan och kan fästa en diskret mygga på bruden eller drudgummen och verkligen höra vad prästen och brudparet säger istället för att behöva förlita dig på det (milt uttryckt) reverbdränkta rumsljudet.

Håller du på filmning i någon form är detta ett system du bara måste kolla in. Priset är häpnadsväckande lågt i förhållande till motsvarande system från andra tillverkare.

Detta ingår i systemet.
KA-10R mottagare
KA-10T sändare
TG-10CH2 laddare
CM-201 mikrofon/mygga
Klämma för fäste av mygga
Blixtsko fäste för mottagare
KAC 50X mini-tele till XLR hane kabel (för att ansluta mottagaren till balanserad proffsutrustning eller mixerbord)
KAC 150 mini-tele till mini-tele kabel (för att ansluta mottagare till SLR eller enklare videokameror)

 

Använd en extern ljudinspelare  Zoom Handy Recorder H4N eller H6 . Den har en stereomikrofon och är bra på att plocka upp allting inom 120° från apparaten och plockar upp mycket miljöljud, vilket är bra i vissa situationer. Den kan tex stå på ett bord mellan två personer i en intervjuv. Den har också dubbla ingångar för andra mikrofoner, så man kan få fyra kanalers ljud. Den har även förstärkningskontroll, separat per kanal tom. Det finns även en extra mikrofoningång, som passar tex Røde Videomic, men då kopplas den inbyggda mikrofonen i Zoom Handy Recorder ur. En annan superviktig och helt nödvändigt funktion för bra ljud är att apparaten har medhörning. Du kan koppla in ett par hörlurar för att höra exakt vad som spelas in. Sedan kan man få ut ljudfilerna (Wav) på flera sätt. Koppla in den som ett USB-minne i datorn, eller ta ur det lilla SD-minneskortet som den spelar in på och köra in det i datorn/kortläsaren. 

läs mer här: 

http://www.musikalen.se/zoom-zoom-h4n-p-4515260008100.html

http://www.musikalen.se/gretsch-zoom-h6-handy-recorder-p-14210930.html

 

Skicka en mail eller ring till mig om du vill veta mer.eller få priser på en komplett lösning.

 

Sony URX-P03D

En efterlängtad produkt med unika egenskaper. 
  • Trådlös 2-kanals portabel mottagare 
  • Tar upp ljudet från exempelvis 2 st. myggor samtidigt.
  • Har även en extra trådbunden mikrofoningång
  • Inbyggd 3-kanals mixerfunktion
  • Hörlursutgång på mottagaren
  • "Äkta True Diversity" för lång räckvidd.
  • Digital Audio Processing för extra hög ljudkvalitet
  • 8995:-Statistik
Viewed:2800
Antal svar: 0
Ljud för video produktion
Skriv en recension Fortsätt
SökAvancerad sökning
Information
Kontakta oss
Frakt
Köpinformation
Nyheter
Nytt websystem
Hej alla vänner! Vi håller på att uppgradera vårt websystem med ny design, nya produkter, nya betallösningar och nya fina priser. Under ombyggnaden kan det dock förekomma små problem med det befintliga systemet. Har du några problem så hör gärna av dig till oss antingen via mail eller telefon så hjälper vi dig.

[Läs mer]
JACKSON FREAKDEALS!
Eftersom vi är så goa så kör vi ett litet Jackson-party. Köp en Jackson, få fri setup och ett set strängar!

[Läs mer]
Audient ASP880
Audients ASP880 är det perfekta komplementet till din inspelningsutrustning och hjälper dig att få inspelningar i världsklass. Låt ljudet gå igenom Audients preamps och converters - istället för igenom de som följer med ditt ljudkort idag - och upplev skillnaden!

[Läs mer]
Ljudkort Nytt och beg
En liten lista med ljudkort vi gillar till specialpriser.

[Läs mer]
Specialpris på Traktor kontrol Z2 februari ut!
Native Instrument Z2 är världens första 2+2 DJ-mixer med traktor kontroll. Byggd för professionellt bruk, en "state of the art" mixer för både vinyl, cd och för avancerad uppsättning av Remix Decks och kontroller.

[Läs mer]
NAMM trummor 2016
Vi besöker NAMM SHOW 2016 för 23 gången det ska bli fantastiskt kul som vanligt. Vi kommer att visa nyheterna och ni kan följa oss på vår hemsida eller via Facebook :musikalen trummor endast för trumdårar

[Läs mer]
NAMM basnyheter 2016
Vi besöker NAMM SHOW 2016 endast för bassister

[Läs mer]

Copyright © 2018
Musikalen Halmstad musikaffär tel 035123720 öppet måndag-fredag 09-18 lördagar 10-15
Powered by osCommerce & Service 4 U